Bedrijven uit Rijswijk.nl   inloggen branchelijst trefwoorden bedrijven nederland bedrijf aanmelden
Bedrijven zoeken Rijswijk
Naar begin Bedrijvenuitrijswijk.nl   Wat?
bedrijven | restaurants | hotels | links | persbericht plaatsen | nieuws 

Nieuws uit Rijswijk en omgeving

Oud-premier Wim Kok noemt uitspraak Mladic 'belangrijk voor nabestaanden'

Voor het verwerkingsproces van alle betrokkenen, en in het bijzonder de nabestaanden van de slachtoffers van de afschuwelijke gebeurtenissen in onder meer Srebrenica, is de veroordeling van Ratko Mladic van grote betekenis. Dat zegt Wim Kok, die tijdens de Joegoslavie-oorlog premier was en wiens kabinet viel in de nasleep van Srebrenica.

Bron: nu.nl - Wed, 22 Nov 2017 15:19:33

Politie maakte fouten in zaak waarbij vrouw zelf aanrander opspoorde

De politie in Noord-Holland heeft fouten gemaakt in het onderzoek naar de zedenzaak in Hoorn, waarbij een vrouw zelf haar aanrander opspoorde. Dat stelt de Inspectie Veiligheid en Justitie, die onderzoek deed naar het optreden van de politie bij de aanrandingszaak. 

Bron: nu.nl - Wed, 22 Nov 2017 09:35:45

Tribunaal oordeelt over Ratko Mladic, wat was zijn rol in de Joegoslavie-oorlog?

Woensdag velt het Joegoslavie-Tribunaal zijn vonnis in de zaak tegen generaal Ratko Mladic, de bevelhebber van de Bosnische Serviers tijdens de afscheidingsoorlog die daar in de jaren 1992-1995 woedde. Het wordt naar verwachting een levenslange celstraf, vooral wegens de volkerenmoord rond het Oost-Bosnische Srebrenica, dat hij trots voor de Serviers heroverde op wat hij 'de Turken' noemde.

Bron: nu.nl - Wed, 22 Nov 2017 07:28:21

OM start onderzoek naar blokkade A7 richting Sinterklaasintocht Dokkum

Het Openbaar Ministerie (OM) start een strafrechtelijk opsporingsonderzoek naar de blokkade van meerdere auto's op de A7 bij Oudehaske afgelopen zaterdag. Mensen blokkeerden de snelweg om drie bussen met demonstranten tegen Zwarte Piet tegen te houden.

Bron: nu.nl - Tue, 21 Nov 2017 13:07:09

'Vijftig doden door zelfmoordaanslag in moskee Nigeria'

Bij een zelfmoordaanslag in de Nigeriaanse stad Mubi zijn dinsdag zeker vijftig doden gevallen. De stad ligt in de staat Adamawa. Een gebied dat in 2014 nog in handen was van de terroristische groepering Boko Haram.

Bron: nu.nl - Tue, 21 Nov 2017 12:16:20

Merkel heeft liever nieuwe Duitse verkiezingen dan minderheidskabinet

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft liever nieuwe verkiezingen dan dat zij de leiding krijgt over een minderheidskabinet.

Bron: nu.nl - Mon, 20 Nov 2017 22:04:10

Video: Vier angstaanjagende uitspraken van sekteleider Charles Manson

Charles Manson, de Amerikaanse sekteleider die zijn volgelingen in de jaren zestig aanzette tot gruwelijke moorden in Californie, is overleden op 83-jarige leeftijd. Manson zat sinds 1971 in de gevangenis en gaf van daaruit meerdere interviews. Met veel gevoel voor expressie en dramatiek jaagde hij de kijker de stuipen op het lijf.

Bron: nu.nl - Mon, 20 Nov 2017 14:47:32

Rechter bevestigt uitslag presidentsverkiezingen Kenia

Het hooggerechtshof van Kenia heeft de uitslag van de recente presidentsverkiezing maandag bevestigd. De eerste stembusgang in augustus moest opnieuw wegens onregelmatigheden. De rechtbankvoorzitter zag ditmaal geen reden een tweede ambtstermijn van Uhuru Kenyatta te blokkeren.

Bron: nu.nl - Mon, 20 Nov 2017 10:27:35

Video: Oud overheidsgebouw stort in na gecontroleerde explosie in Colombia

Een oud overheidsgebouw in Colombia werd zondag met behulp van explosieven vernield. Het gebouw werd voorheen gebruikt door het Colombiaanse ministerie van Verkeer.

Bron: nu.nl - Mon, 20 Nov 2017 06:28:53

Elizabeth en Philip vieren zeventigste huwelijksverjaardag

Koningin Elizabeth en prins Philip hebben ter gelegenheid van hun platina bruiloft in Windsor Castle geposeerd voor een nieuwe gezamenlijke foto. 

Bron: nu.nl - Sun, 19 Nov 2017 14:32:36

Nederlandse vrouwen pakken goud op relay bij wereldbeker shorttrack

De Nederlandse relayvrouwen hebben zondag bij de wereldbekerwedrijden shorttrack in Seoul goud veroverd op de 3000 meter aflossing. De mannenploeg moest de winst laten aan thuisland Zuid-Korea en pakte zilver.

Bron: nu.nl - Sun, 19 Nov 2017 12:43:28

Noord-Ierse politicus Gerry Adams stapt op als leider van Sinn Fein

Gerry Adams stapt volgend jaar op als leider van Sinn Fein, dat lang werd beschouwd als de politieke vleugel van het Ierse Republikeinse Leger (IRA). Adams zei zaterdag op een partijconferentie dat hij geen kandidaat is voor de partij in de volgende parlementsverkiezingen.

Bron: nu.nl - Sat, 18 Nov 2017 23:05:28

Libanese premier Al-Hariri besluit na gesprek met president over positie

De Libanese premier Saad Al-Hariri heeft zaterdag aangegeven woensdag terug te keren naar zijn thuisland voor een gesprek met president Michel Aoun, en aansluitend daarop duidelijkheid te scheppen over zijn positiie.

Bron: nu.nl - Sat, 18 Nov 2017 15:57:44

Video: Jongeren gooien met vuurwerk en stenen naar politie in Athene

De Griekse politie raakte vrijdag slaags met een groep demonstranten. De demonstranten gooiden onder andere met stenen, benzinebommen en vuurwerk. De onrust ontstond na de herdenking van de gewelddadige  studentenopstand van 1973.

Bron: nu.nl - Sat, 18 Nov 2017 11:55:54

Groningse vrouw aangehouden voor moord op Halil Erol

Een 39-jarige vrouw uit Groningen is in haar woonplaats aangehouden vanwege betrokkenheid bij de moord op Halil Erol in 2010.

Bron: nu.nl - Sat, 18 Nov 2017 07:46:03

Coalitiegesprekken over nieuwe Duitse regering verlopen stroef

De onderhandelingen tussen CDU, zusterpartij CSU, de liberale FDP en de Groenen voor een coalitie in Duitsland gaan vrijdagmiddag verder. Tot dusver verlopen de gesprekken erg moeizaam.

Bron: nu.nl - Fri, 17 Nov 2017 08:26:41

Kemna had naar eigen zeggen moeten weten van gedrag Job Gosschalk

Kemna Casting wist pas van het grensoverschrijdende gedrag van Job Gosschalk op het moment dat de producent en regisseur zelf met een verklaring naar buiten kwam.

Bron: nu.nl - Fri, 17 Nov 2017 06:57:04

Kabinet neemt nog geen besluit over referendum over referendumwet

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) weet nog niet of het kabinet een raadgevend referendum over de afschaffing van het raadgevend referendum zal toestaan. De intrekkingswet, die nog moet worden geschreven, kan door de minister zo worden ingericht dat die niet referendabel is.

Bron: nu.nl - Thu, 16 Nov 2017 15:34:05

Video: Dronebeelden tonen ondergelopen straten na zware regenval Athene

Als gevolg van zware regenval en grote overstromingen in de omgeving van de Griekse hoofdstad Athene, zijn woensdag zeker veertien mensen om het leven gekomen. Op dronebeelden is te zien dat veel straten en wegen zijn ondergelopen. 

Bron: nu.nl - Thu, 16 Nov 2017 12:24:52

Trump wil maximale druk op Noord-Korea houden

De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat er ''een politiek van maximale druk" moet worden gevoerd ten opzichte van Noord-Korea. Daarin heeft hij tijdens zijn Azie-reis overeenstemming bereikt met Japan en Zuid-Korea.

Bron: nu.nl - Thu, 16 Nov 2017 07:49:56

Aantal meldingen seksueel geweld verdubbeld na #metoo

Het aantal slachtoffers van seksueel geweld dat zich bij een Centrum Seksueel Geweld (CSG) heeft gemeld, is de afgelopen maanden verdubbeld als gevolg van de #metoo-discussie over seksuele intimidatie. Dat zegt directeur Ineke Sybesma van het Fonds Slachtofferhulp dat de Centra Seksueel Geweld financieel ondersteunt.

Bron: nu.nl - Wed, 15 Nov 2017 17:45:08

Mugabe bevestigt huisarrest tegenover president Zuid-Afrika

Robert Mugabe, president van Zimbabwe, bevestigt woensdag dat hij huisarrest opgeleged heeft gekregen door ingrijpen van het leger. Hij zit zodoende vast in de Zimbabwaanse hoofdstad Harare.

Bron: nu.nl - Wed, 15 Nov 2017 12:49:16

Soldaten nemen staatszender Zimbabwe over en zetten president Mugabe vast

Soldaten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de Zimbabwaanse staatszender ZBC overgenomen, melden personeelsleden en een mensenrechtenactivist. Volgens het leger zit president Robert Mugabe (93) vast, maar is hij in veiligheid.

Bron: nu.nl - Wed, 15 Nov 2017 03:54:10

Deskundigen: Henriquez kwam niet om door verwurging maar acute stress

Mitch Henriquez zou niet zijn overleden als het gevolg van een verwurging door een nekklem, maar door een acuut stress syndroom dat is opgelopen tijdens zijn arrestatie. Dat zegt de door de rechtbank aangestelde deskundige Daan Botter dinsdag. 

Bron: nu.nl - Tue, 14 Nov 2017 14:43:14

CDA-Kamerleden willen dat Omtzigt in fractie blijft na MH17-fout

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoeft de CDA-fractie niet te verlaten. Dat hij een nepgetuige van de MH17-ramp twijfel heeft laten zaaien op een bijeenkomst - met onder meer nabestaanden - wordt hem door CDA-leider Sybrand Buma en de Kamerfractie vergeven.

Bron: nu.nl - Tue, 14 Nov 2017 12:12:59

Stroomvoorziening rond Culemborg volledig hersteld na incident met helikopter

Alle huizen en bedrijven in en rond Culemborg hebben weer stroom na de grote stroomstoring van maandagavond. Een woordvoerster van netbeheerder Liander liet rond 1.15 uur weten dat alle huishoudens en bedrijven weer stroom hebben.  

Bron: nu.nl - Tue, 14 Nov 2017 07:26:59

CDA'er Omtzigt legt MH17-woordvoerderschap neer na fout met nepgetuige

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt legt het woordvoerderschap met betrekking tot de ramp met MH17 neer na onthullingen dat hij een nepgetuige twijfel zou hebben laten zaaien over de toedracht van de ramp met de MH17.

Bron: nu.nl - Mon, 13 Nov 2017 17:32:50

Dodental zware aardbeving grens Irak en Iran opgelopen naar 328

Zeker 328 mensen zijn om het leven gekomen door een zware aardbeving zondag in het grensgebied van Irak en Iran. Meer dan 5.300 mensen raakten gewond, aldus verschillende media.

Bron: nu.nl - Mon, 13 Nov 2017 12:58:12

Zeker 210 doden door zware aardbeving in grensgebied Irak en Iran

Door een aardbeving zijn zondag in de westelijke Iraanse provincie Kermanshah aan de grens met Irak zeker 168 doden gevallen. 

Bron: nu.nl - Mon, 13 Nov 2017 07:42:36

Vrachtvliegtuig van landingsbaan geraakt op vliegveld Maastricht

Op het vliegveld Maastricht Aachen Airport is zaterdagavond een vrachtvliegtuig van de landingsbaan geraakt. 

Bron: nu.nl - Sun, 12 Nov 2017 10:48:59


  Copyright (c) 2007 - 2017, Bedrijvenuitrijswijk.nl is een product van Zoeken.nu. All rights reserved.
partners algemene voorwaarden bedrijven FAQ bedrijven uit Nederland adverteren sitemap klantmeter contact